Gå en kurs med din hund

Det finns många anledningar till varför man bör gå en kurs tillsammans med sin hund, t.ex. en lydnadskurs. Kurser är roliga och hjälper er att stärka bandet och få en bättre förståelse och kommunikation med varandra. Det spelar ingen roll om du tänkt ha din hund som jakthund, sällskapshund eller tävlingshund. En grundkurs i lydnad är något som alla kan dra nytta av.

Ett stort utbud av kurser

I hela Sverige anordnas kurser för hundar. Vill man vara säker på att kurserna är ordentliga och att instruktörerna är utbildade kan det vara bra att använda sig till kursutbudet som erbjuds vis SBK (Svenska Brukshundsklubben). Här kan du hitta valpkurser för den yngre hunden, grundlydnad, agility, rallylydnad och mycket mer.

Det finns naturligtvis även andra sätt att gå tillväga för att hitta en kurs för dig och din hund. Fristående företag och privatpersoner kan anordna kurser som man kan anmäla sig till, men landet erbjuder även ett flertal länsklubbar, lokalklubbar eller specialklubbar som erbjuder precis samma sak. Det spelar ingen roll om du aldrig har gått en kurs med din hund tidigare eller om du har stor erfarenhet inom träning och lydnad. Utbudet riktar sig till alla olika typer av hundraser och hundförare.

Specifika rasklubbar är ytterligare ett alternativ för den som vill komma igång med kurser. Fördelen med rasklubbar är att kurserna är utformade efter hundrasens egna speciella styrkor och egenskaper. Genom detta kan det vara lättare för hunden att reagera snabbare på den träning som ni utför, samtidigt som du får mer kunskap och information om hur din hund, utifrån sin ras, fungerar i olika sammanhang. Med största sannolikhet finns det en lokalklubb relativt nära dig som du kan vända dig till. På klubbens hemsida kommer du även hitta information om vad som krävs för att kunna anmäla sig till kursen.